Lőfegyvertartók pszichológiai alkalmasságvizsgálata

Fegyvertartók hatósági engedélyének kiadásához és meghosszabbításához előírt pszichológiai alkalmassági vizsgálatok elvégzése (I-és és II-es kategória)

Kattintson az alábbi linkre, ha szeretné megismerni a jogszabály tartalmát

A lőfegyverek megszerzése és tartása Magyarországon pszichológiai vizsgálathoz kötött

A 22/1991. (XI. 15.) NM rendelet alapján a kézilőfegyverek, lőszerek, gáz- és riasztófegyverek megszerzésének és tartásának hatósági engedélyeztetése egészségügyi, ezen belül pszichológiai alkalmassági feltételhez kötött.

Munkalélektani laborunk jogosult a lőfegyvertartók pszichológiai alkalmassági vizsgálatainak elvégzésére, a hatósági engedély kiadására.
Igény esetén mindkét (I-es és II-es) kategóriában kereshet minket, legyen szó a hatósági engedély megszerzéséhez nélkülözhetetlen előzetes-, vagy a lejárt engedély meghosszabbításához elengedhetetlen időszakos-, esetleg nem várt esemény miatt szükségessé vált soronkívüli vizsgálatról.

Hivatásos- és sportvadászok, sportlövők, fegyveres biztonsági őrök, vagyonőrök, fegyverbolti eladók, vagy épp önkéntes területvédelmi tartalékos katonák is kereshetnek minket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közzététele alapján a pszichológiai alkalmassági vizsgálathoz a személy azonosságát igazoló okmány, valamint orvosi beutaló szükséges